Voorlichting

Goede voorlichting is erg belangrijk als het om misbruik gaat. Ik geef dan ook regelmatig voorlichtingen op scholen en beroepsopleidingen.  Daar is veel behoefte aan omdat er nog steeds te weinig bekend is bij mensen hoe om te gaan met misbruik. Wanneer ik op een school voorlichting geef merk je al snel in een groep dat er dingen gebeuren met leerlingen die iets los maken. Het is daarom ook van belang hiermee door te gaan want ook al is er in de media altijd wel iets te melden, wanneer het iemand is overkomen weet men toch vaak niet wat de stappen zijn en wat je er mee kunt doen.

Dat is ook zo binnen instellingen omdat daar ook vaak sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Ook daar is er een mogelijkheid tot voorlichting .

Informeer eens bij mij om te zien of ik daarin iets kan betekenen. Er kunnen thema lessen of forumavonden gegeven worden. We kunnen dan kijken naar onderwerpen die besproken kunnen worden, zoals bijvoorbeeld waar iemand terecht kan na misbruik of ongewenste intimiteiten en hoe daar mee om te gaan.