Werkwijze

 Wat kun je van mij verwachten?

Ik maak een afspraak met je wanneer je dat wil, en er aan toe bent. Je kunt dan contact met mij opnemen, dit kan telefonisch of via de mail.

Samen met jou kijk ik naar je hulpvraag omdat die heel verschillend kan zijn. Dat kunnen dingen zijn waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt en waar je last van kunt hebben. Bijvoorbeeld zou het kunnen zijn dat je niet goed in je relatie zit, misschien heb je moeite met seksualiteit of intimiteit. Het kan zijn dat je nog steeds met angst of haatgevoelens rondloopt waar je vanaf wil omdat ze je leven te veel beheersen. Gevolgen kunnen zijn: slecht slapen door dromen, niet kunnen functioneren op je werk of jezelf afzonderen, minderwaardig gevoel of jezelf smerig voelen waardoor je de behoefte voelt om heel vaak te douchen. Feitelijk wil je jouw hoofd schoonmaken. Eetproblemen of neiging tot een verslaving zijn ook niet zelden.

Het zijn maar een paar voorbeelden van gevoelens die je kunt ervaren en waar je flink last van kunt hebben. Als je daarmee aan de slag gaat kan je leven een heel stuk aangenamer en rijker worden als je daar eenmaal mee hebt leren omgaan. Daarbij is de wetenschap dat het niet vreemd is maar eigenlijk heel normaal dat je dergelijke gevoelens hebt na zulke ervaringen ook al een geruststelling, al moet je er wel iets mee doen.

Daarnaast kan het zijn dat je nog een aangifte wilt doen en daarbij ondersteuning nodig hebt of eventueel de gang naar de rechtbank. Ik kan en zal je daarin bijstaan. Het kan soms ook zijn dat er een getuigendeskundige verklaring gegeven moet worden en ook die zal ik dan geven. Dit is om naar de dader toe duidelijk te maken welke schadelijke gevolgen jij hebt ondervonden.

Als het zo mocht zijn dat je een stapje meer nodig hebt in de hulpverlening dan zoeken we samen met jou naar een passende vorm van hulp zodat je niet naar allerlei instanties hoeft, en daarbij onnodig energie of tijd moet verspillen omdat je steeds maar niet bij de juiste persoon komt. Dit is heel belangrijk omdat je een klik moet hebben met je hulpverlener en die is voor iedereen anders. Daarom kun je hulpverlening nooit generaliseren en is het belangrijk om naar iedereen persoonlijk te kijken en daar je hulp op te richten zoals die bij een individu hoort.

Ik zal niet over jouw grenzen gaan, er gebeurd niets wat je niet wil. Kortom zullen wij samen jou weer de kracht geven om verder te gaan. Daar moet je natuurlijk zelf ook wel aan meewerken want ik kan dat niet alleen. Het is dan ook een samenwerking waarbij wij afspraken maken die wij ook beide zullen moeten nakomen. Dat zal niet altijd even gemakkelijk zijn maar de uiteindelijke winst die je behaald is zo enorm dat je jezelf daarover kunt verbazen. Je hebt het wel zelf gedaan en vooral voor jezelf omdat je er mag zijn, dat is je recht.

Je bent te allen tijde vrij om eerst een informatief gesprek aan te gaan, maar als je aan de slag gaat, is het uiteindelijke doel dat je trauma een herinnering gaat worden, zoals zoveel herinneringen in je leven. Het hoeft niet meer groter gemaakt te worden dan het is zodanig dat het dag en nacht je leven beïnvloed en belemmert. Je mag goede dingen ervaren en er ook van genieten.

Ik hoop je dan ook op weg te kunnen helpen naar een goed en waardevol leven met alle mooie dingen die erbij horen.